Nieuws

Alpha

Categories: Activiteiten,Algemeen

21 november, CCK2, 20:00-22:00 uur; een fijne avond om als Alpha-team op terug te kijken. Het was bijzonder om zoveel oud deelnemers en belangstellenden te ontmoeten en samen ‘een avondje Alpha’ te beleven.

Naast het met elkaar zingen was er, net als op een gewone Alpha avond en spreker uitgenodigd. Ds. Rob Kranen sprak met ons over het thema ‘Gods missie of missie God?’ Hoe zie jij je missie/opdracht? Vertel je anderen wat je hebt gehoord en wat je heeft geraakt over God en Zijn Zoon Jezus? Deel je met familie, vrienden en/of collega’s wat het betekent om een geliefd kind van God te zijn? Of houd je het voor jezelf? Zie je leeuwen en beren op de weg?

Er werd gelezen uit Numeri 13 en 14, het verhaal over de 12 mannen die het land Kanaän gingen verkennen. De reactie van de 10 mannen die onder de indruk terug kwamen en het niet zagen zitten om het land binnen te gaan. En daar tegenover de reactie van Kaleb en zijn vriend: De Heer is met ons! Het verschil: Ze vertrouwden op God. Het hangt niet van hen af, God zal het doen! De kracht van de Heilige Geest werkt: geeft je de juiste woorden, neemt je angst weg. Vul jezelf, als een vat, met kennis van Gods woord en zijn beloften. Bescheiden en biddend. Dan heb je veel te geven! Dan moet je niet, maar dan doe je het, niet uit jezelf maar omdat Jezus iets te bieden heeft!

De eerstvolgende Alpha cursus zal starten op 21 februari 2018. Dit zal de 25e Alpha-cursus zijn die in Vriezenveen gehouden zal worden.

Dankbaar voor zoveel Zegen kijken wij terug maar zeker ook vooruit, want Gods werk gaat door en het is onze wens dat nog veel meer mensen gaan ontdekken wie God is en wat Hij ons te zeggen heeft. Nodig daarom mensen in je omgeving uit om de Alpha-cursus te volgen, moedig ze aan en ga met ze mee. Vol vertrouwen en met God in je hart.

Nieuwsgierig? Bel  met 0653191767 (Bert Aman), 0619691160 (Herman Holland)  of 0637454234 (Gineke Minkjan)  voor meer informatie of om je aan te melden. Van harte welkom.

Het Alpha-team.