Nieuws

Koffer project

Categories: Activiteiten,Algemeen,Wijk Next

Binnen de wijken gaan we werken met een nieuw project. Het nieuwe project draagt de naam “Koffer project”. Als wijk NEXT zijn we erg blij met dit project! En door middel van dit schrijven willen we jullie graag op de hoogte brengen van dit project en het een en ander uit leggen.

Het koffer project is een ondersteuning in de (geloofs)opvoeding. Wij zijn van mening dat de basis van het geloof van onze kinderen thuis ligt. Thuis moet de basis gelegd worden en in het jeugdwerk kunnen we daar op door borduren. We zijn ons er van bewust dat dit niet altijd even makkelijk is. Daarom hebben we o.a. geïnvesteerd in dit project.

Het koffer project is een koffer vol met producten rond om de geloofsopvoeding. Een grote koffer vol met (kinder)bijbels, CD’s, films, spellen en boeken. De koffers gaan door de gemeente heen en gezinnen krijgen de mogelijkheid om hier +/- 3 weken mee te experimenteren.

Het koffer project gaat als volgt tewerk:
– De koffer word op afspraak bezorgd bij een gezin en er word een afspraak gepland voor over +/- 3 weken
– Na 2 weken ontvang je per mail een digitaal evaluatie formulier
– Na 3 weken komt iemand van het koffer team langs voor een gesprekje over de ervaringen van de koffer. Na het gesprek nemen ze de koffer weer mee en gaat het naar een nieuw gezin.
– 3 dagen voor het gesprek mailt het gezin de evaluatie naar het kofferteam én schrijft een korte ervaring in het ervaringsboekje

Het doel van het koffer project is op te delen in 3 punten.
1. Een impuls voor ouders om actief te investeren in de geloofsopvoeding
2. Gezinnen de mogelijkheid geven om 3 weken lang te experimenteren met verschillende producten om te ontdekken wat er is én te zien of dit iets is wat past bij het gezin.
3. Van uit de ervaringen van de koffer met elkaar in gesprek te gaan over de geloofsopvoeding.

De organisatie is per wijk verschillend georganiseerd. Alle wijken hebben hun eigen koffer en wijk west heeft zelfs een 2e koffer aangeschaft. Per 4 weken kan er één gezin per wijk een koffer in huis hebben. Dit betekend dat niet iedereen direct de koffer thuis kan krijgen. Uw begrip hiervoor gevraagd. Ook is de koffer een grote financiële investering geweest. Daarom zijn we ook heel blij met de ondersteuning van uit het Akkerfonds voor dit project.

We zijn erg blij dat we hier mee kunnen starten. We hopen en bidden dat dit de gezinnen goed zal doen en dat het zal bijdragen aan de geloofsopvoeding van onze jongeren. Vragen m.b.t. de uitvoering kunnen jullie terecht bij jullie jeugdouderling. Algemene vragen kunnen gesteld worden aan mij (Thomas Abbes) Een eerste stap in de ondersteuning van de geloofsopvoeding! Hopelijk volgen er nog meer!