Nieuws

Toerustingsbijeenkomst voor ouderenbezoekwerk

Categories: Activiteiten,Algemeen

VOORBIJ KOETJES EN KALFJES – Toerustingsbijeenkomst voor ouderenbezoekwerk

De redactie van het tijdschrift ‘Lichtspoor’ (IZB), organiseert zaterdagmorgen 29 oktober van 10.00-13.30 uur in de Nieuwe Kerk te Amersfoort een toerustingsbijeenkomst voor gemeenteleden die betrokken zijn bij ouderenbezoekwerk. Sprekers zijn psychologe Wil Doornenbal en emeritus-predikant ds. H.G. de Graaff.

In veel gemeenten zijn vrijwilligers betrokken bij het ouderenbezoek. Dat is vaak dankbaar, maar soms ook moeilijk werk. Want hoe kom je verder dan een gesprek over ‘koetjes en kalfjes’? Ds. Henk de Graaff, emeritus-predikant met veel pastorale kennis en ervaring, geeft in zijn lezing praktische handreikingen voor een gesprek over iemands levensgeschiedenis en de rol van het geloof daarin.
De bijeenkomst begint met een bijdrage van de bekende psychologe Wil Doornenbal uit Driebergen. Zij schreef onlangs een boek over ouder worden, ‘Reizen door nieuw land’ (uitg. Boekencentrum).
Wie zijn de ouderen die we ontmoeten? Is ouderdom alleen een levensfase van verlies, van loslaten en afhankelijk worden? Of is er ook sprake van vrucht? En: Hoe bied je perspectief aan mensen die voor hun gevoel ‘klaar’ zijn met het leven, maar nooit om euthanasie zullen vragen?

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Wel zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd voor de lunch en de bestrijding van de onkosten. Aanmelden is verplicht, via een bericht aan info@izb.nl of aan IZB, Breestraat 59, 3811 BH Amersfoort.